Sproutly - Ekologiska rapsfrön
flik1 Beskrivning
ftext1
Svenska rapsfrön, perfekta för odling av skott eller groddar. Med rätt odlingsförutsättningar bli rapsgroddar färdiga på endast 4-5 dagar. Groddarna får en vacker svart-gul färg och en lätt smörig smak. De kan groddas bara som de är eller blandas med andra frösorter som rödkål, rädis, broccoli eller grönkål innan groddning för en spännande groddmix.
Ekologiska Rapsfrön från Sverige 160g
flik2 Innehåll
ftext2
Ekologiska Rapsfrön från Sverige 160g
flik3 Tips
ftext3
Hur odlas de?
Rapsfrön kan odlas som groddar eller skott.
Groddar: Grodden är det första stadiet i växtens livscykel. Groddar odlas med endast vatten i odlingsburk. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, eftersom det inte finns något att rota sig fast i blir groddar ofta krokiga och sneda. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans.
Skott: Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast, de kan odlas på plan yta, i jord, på fibermatta eller på hushållspapper. När roten har fått fäste söker den efter solljus och skjuter ett skott upp mot himlen. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps sedan av från sin rot/ärta/lins.
Användningsområden
Rapsgroddar fungerar fint i sallader men passar också perfekt att kombinera med ärtgroddar för en lätt smörig konsistens vid mixning. Mixa rapsgroddar tillsammans med ärtgroddar, salt och olja och du får groddsmör!