Sproutly - Ekologiska Alfalfafrön
flik1 Beskrivning
ftext1
Det absolut vanligaste fröet för groddodling är alfalfafrön och de får en frisk, neutral smak med en krispig konsistens. Alfalfagroddar passar i princip till all sorts mat, i smoothien eller på mackan. Alfalfafröna kan med fördel blandas med andra frön som broccoli, rödkål, grönkål eller senap för ett smakrikare resultat.
Ekologiska alfalfafrön från Italien 180g
Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
flik2 Innehåll
ftext2
Ekologiska alfalfafrön från Italien 180g
Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
flik3 Tips
ftext3
Hur odlas de?
Alfalfafrön kan både odlas som groddar och skott.
Groddar: Grodden är det första stadiet i växtens livscykel. Groddar odlas med endast vatten i odlingsburk. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, eftersom det inte finns något att rota sig fast i blir groddar ofta krokiga och sneda. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans.
Skott: Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast, de kan odlas på plan yta, i jord, på fibermatta eller på hushållspapper. När roten har fått fäste söker den efter solljus och skjuter ett skott upp mot himlen. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps sedan av från sin rot/ärta/lins.