Fjällfrö Gröt


Fjällfrö flingar grynen själv och rostar solrosfröna i gjutjärnsgryta för bästa kvalitet. Fjällkvanne och nässlor plockas i närområdet som sedan torkas och används som kryddor i grötblandningarna. Havren, rågen och dinkeln är KRAV-odlade i Sverige. Bertejauregröt och Vindelälvsgröt är certifierad Mathantverk av Eldrimner. 

Visste du att man kan göra fröknäcke av Bertejauregröt? Eller frallor av Vindelälvsgröt? Kolla in recepten här.

Tillverkade i Ammarnäs, Västerbotten av Christina på Fjälllfrö. Företaget finns i Ammarnäs, på Bertejaure Gård.

Christina säger själv att frukosten är viktig och att använda de bästa råvarorna är en viktig komponent för att hålla sig mätt och ge en god smak. Hon exprimenterade genom att flinga spannmål i en handdriven kvarn med havre, råg och dinkel.


Spannmålen kommer från en KRAV-odlare i Västergötland. Fjällfrö är certifierade mathantverkare av Eldrimner och medlem i Svensk Lantmat. De mixar varje påse för hand för att garantera bästa kvalitet, och så plockar de smakerna från naturen. Det ger en krämigt kornig gröt med lite nötig smak.

BERTEJAUREGRÖT flingar vi på nakenhavre och svedjeråg, med rostade solroskärnor och hela linfrön samt kryddar med fjällkvanne.

VINDELÄLVSGRÖT flingar vi på nakenhavre, svedjeråg och dinkel, med rostade solroskärnor och hela linfrön samt kryddar med nässlor.